Aangerand of verkracht? CSG Limburg helpt!

CSG Limburg: (088) 119 18 88

24 uur per dag bereikbaar

 

Of bel met het gratis landelijk nummer van het CSG: 0800-0188. Je wordt dan doorverbonden met CSG Limburg.

 

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Limburg biedt dag en nacht hulp aan iedereen die korter dan zeven dagen geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Is het langer geleden, dan kun je binnen kantooruren (09.00 – 17.00 uur) bellen voor informatie en advies.

Als jij dat wilt, neemt het CSG voor jou contact op met de politie.
De politie komt dan naar het centrum voor een gesprek. Daarna heb je nog tijd om te beslissen of je wel of geen aangifte wilt doen.Ook als je geen aangifte wilt doen, kun je bij het CSG terecht.

 

Wat moet je wel en niet doen?
Als je net bent verkracht of aangerand bel je zo snel mogelijk met het centrum. Je krijgt dan iemand aan de lijn die je enkele vragen stelt om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Als deze hulpverlener je vraagt om meteen naar het centrum te komen, dan zijn de volgende dingen belangrijk om te doen:

  • Eet en drink niks
  • Ga niet naar het toilet
  • Ga niet douchen of wassen
  • Verander niks aan de plek waar het is gebeurd
  • Doe de kleding die je aan had niet in de wasmand of wasmachine, maar laat de kleding liggen
  • Kleed je niet om als je de kleding nog aan hebt, maar neem een set schone kleren mee naar het centrum

Klachten?

Door seksueel geweld kun je allerlei klachten krijgen, zowel psychische klachten als lichamelijke klachten. Het CSG kan je helpen.

 

Bel direct voor alle hulp die je nodig hebt
Bel zo snel mogelijk na de aanranding of verkrachting met het centrum. Wij beantwoorden je vragen en geven advies en hulp. Om goede zorg te bieden, werken verschillende hulpverleners samen. Alle professionals hebben geheimhoudingsplicht.

 

Meer weten over het Centrum Seksueel Geweld?

Op deze website vind je ook informatie over kosten en de organisaties die je binnen het CSG Limburg helpen. Ook professionals vinden hier informatie. Wil je meer weten, ga dan naar de landelijke website van het Centrum Seksueel Geweld en bekijk het filmpje om te zien hoe we je in het CSG helpen.